lavender ammireeqa

Search This Blog

Saturday, December 31, 2011

SELAMAT TINGGAL 2011 DAN SELAMAT DATANG 2012 !!!!!




Assalamualaikum.....ini adalah post saye yang terakhir untuk tahun 2011. Dan pada post akan datang pada tahun 2012 akan lebih menarik dari tahun sebelum nye. Sye nak tanye ni,azam korang tahun lepas dah tercapai belum??? n ape azam korang tahun depan???? Kalau saye, pulak azam tahun lepas ingin menjadi yang terbaik dari tahun sebelum nye n Alhamdulillah saye berjaya n dengan bantuan orang tersayang,thanks sangat2 pada SYAMMIR ABDUL HADI cz x pernah jemu2 memberi segala nasihat...Dan azam saya untuk tahun ni pula adalah.......(rahsia) hehehe....mane boleh bagi tau tau,cz nanti lau nak tau saye bagi tau hujung tahun 2012 okaiyh...huhuhu

Okaiyh lah kawan2,sampai disini sahaja coretan terakhir saye untuk korang sume untuk tahun 2011 ni ....n pada tahun 2012 nanti akan lebih banyk lg saya akan taip.....n berharap korang sume mencapai kejayaan yang ingin korang capai okaiyh...n salam saya SELAMAT TINGGAL 2011 DAN SELAMAT DATANG 2012.,


~tata~dada  


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Friday, December 23, 2011

Berkonvoi Bersama Kelab Avanza Pada 17 & 18 /12 /2011 (Teluk Batik Lumut)

Assalamualaikum

Hai kawan2 ku semua,korang sume ape khabar?? aku dalam keadaan sihat je...dalam beberapa ari x up-date blog ni,aku ad cerita untuk korang ai...tentang pengalaman cuti bersama2 dengan TOYOTA AVANZA CLUB ni...

aku xperlu cite lebih2 lah...cz nak kongsi sedikit gambar untuk tatapan semua...huhuhu...semoga terhibur....



Sebahagian pilot yang mengikuti konvoi.

Permandangan dari atas 

Ketika tiba di tempat berkumpul untuk makan tengah hari.

 
Setiba nye kami semua di Marina Cove Resort.


tata~dada 


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Sunday, December 11, 2011

percubaan yang pertama


Kek Batik


Kek yang telah siap.
Tunggu masa untuk dipotong.

1/2 dalam perut, 1/2 dalam loyang.





Sedia untuk dihidangkan.

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

kembali menaip

She'll never see this, or talk to me again, so it's safe to post this.

Assalamualaikum....

hai kawan ku sume,lama rasanye aku x update blog aku ni....
kalau korang sume nak tau macam2 dah berlaku sejak beberapa bulan ni,suke duka n macam2 lah....senang cita bak kata Pak Nil "macam-macam ada"huhuhu...

korang sume ape khabar???sihat ke???aku n My Hero Lavander dalam keadaan sihat je....huhuhu...macam biasa lh...n lau korang nak tau sepangjang cuti sem ari tu,selama lebih kurang 2 minggu lebih x jumpa Dye au....tp yang best nye buka sem je Dye sentiasa ad bersama aku....tika senang n susah....bagi aku Dye adalah seorang yang penyabar dengan kerenah aku....seorang yang degil n sentiasa melawan cakap Dye...huhuhu....tapi thanks pada Dye cz sentiasa ada bersama2 walau ape jua keadaan aku....

n lau korang nak tau,pada sem ni je dah macam2 yang berlaku....dengn kolej yang macam "xtau nk ckap pe" n Alhamdulillah sangt2 sekarang ni aku dah dapat umah sewa bersama2 membe yang aku sayang iaitu Asmida...mida lah membe yang aku paling sayang.....tp My Hero Lavander lah paling-paling aku sayang selain keluarga ku.....

dah lah korang...aku dah penat cita ni....lau aku cita lebih2 nanti abis sampai esok pulak...huhuhuh 


tata~dada


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Thursday, August 4, 2011

Ramadhan Datang Lagi....

Assalamualaikum.....
 
Hai sume kawan2.....aku nak minta maf lah cz time first puasa aku tak sempat nak up-date blog n mengusapkan SELAMAT MENINAIKAN IBADAH PUASA kepada semua umat islam di seluruh dunia....
 
Hari ni je dah hari ke-4 umat islam menunaikan ibadah puasa.....dan Alhamdulullah setakat ni xd masalah lh n pertama kali nye aku menjalani ibadah puasa puasa bersama orang tersayang......

Korang sume pulak macam mane???? Setakat ni korang ad x yang dah ponteng puasa????? jangan ponteng puasa au....t korang sume x dapat nak beraya....

Okaiyh lh korang....sampai sini je lah aku cite....cz dah x tau nk cite ape lg kt korang sume.....n salam menyambut bulan puasa aku ucapkan.....

tata-dada

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Friday, July 15, 2011

gara - gara kek coklat (^_^)


Assalamualaikum......
Hai kawan-kawan sume,korang nak dengar cerira tak tentang kenapa aku boleh teringin sangat9 nak makan kek coklat ni?????
Kalau korang sume nak tau,ni sume gara-gara aku tenguk satu cerita melayu pada hari minggu lepas lah ni.....tapi cerita tu tentang adik beradik kek lah senang cite sebab nye aku dah lupe lah ape benda nye...hehehehe....Pada asal nye tak lah terasa nak makan kek coklat,tapi bile je orang tu sebut pasal jenis parasa kek yang dye akan jual,keluar lah pulak perkataan "COKLAT"....time tu korang nak tau tak ape yang sedang aku bayang kn tentanag kek coklat kegemaran aku????Hehehe...aku bayang kan kek tu mestilah perasa coklat (dah pun nama kek coklat),diatas kek 2 mestilah basah,kemudian atas kek tersebut ada serbuk coklat......
Korang nak tau ape berlaku seterus nye???aku ape lagi, bagi tau lah pada My SOMEONE aku......dye cakap mi ni kenape tibe-tibe nak makan kek coklat ni????aku cakap lah,entah lah....tetiba je teringin gila9 lah nak makan kek coklat ni...
Sampai lah masa yang di nanti-nanti kan oleh aku.....dalam masa seminggu juga lah teringin makan kek coklat ni....pada 11/07/11 aku dapat makan kek coklat bersama My SOMEONE dan dalam tarikh yang sama juga pejam celik-pejam celik hubungn kami hampi 1/2 Tahun.....Ape-ape pun aku nak ucap berbanyak-banyak terima kasih pada My SOMEONE cz telah tunaikan permintaan aku ini....maaf kan aku kerana telah menyusahkan diri mu....
Dalam masa 1/2 Tahun juga macam-macam dugaan dan rintangan yang kami lalui bersama....Aku ingin My SOMEONE tahu bertapa aku MENCINTAI & MERINDUI nye So Damn N Infinity.......HACKS dye seorang......Selama-lamanye dihati ini....
Sampai sini dulu lah aku cerita pada korang.....nanti kalau ad cerita lagi aku akan kongsi dengan korang sume k.....

tata~dada

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

demam datang lagi (*_*)


Assalamualaikum.......

Hai kawan-kawan sume,korang sihat???? Hari ni aku kurang sihat lah sebab demam panas n aku tau dye kat sane pun tengah demam panas mcam aku jugak.....x tau lah demam sebab ape.....demam rindu pada seseorang kot???? seorang PUTERA RAJA tu......siape lah gerangan nye itu??????? TETAPI putera raja itu sudah semestinye SYAMMIR ABDUL HADI au.....bukan orang laen au.....Aku teramat9 Cintakan & Rindukan dye So Damn  N Infinity.......Selama-lamanye utk dye.....

tata~dada



awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Wednesday, June 22, 2011

Pulanglah (Syammir Abdul Hadi)

Buka lah mata dan lihat dihadapan mu
Aku berdiri tegak tapi kau tak nampak
Hodohkah aku? sering kau campak saja
Banyak yang dia ada yang aku tak ada

Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku Tak ingin tak perlu aku damping



Aku berjalan di kota kuala lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu aku damping mu
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan
Run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu aku
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu aku aku damping mu


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Tuesday, June 21, 2011

Kereta Idaman Ku (Perodua Myvi Baru)...




  • Perodua-Myvi-Baru.....
  • Kereta yang aku inginkan...hehehe....
  • mesti lah mengikut warna kegemaranku.....PURPLE....
  • Akan dipandu bersama orang yang di Cinta & Sayang seperti family & My SOMEONE.....
  • Bagi aku, ia nya sangat lah comel n menarik.....

Dah lah...x tau nak taip ape lg......hehehe....
Doa-doa aku dapat memiliki kerata idaman ku sendiri...
Amin....


~dada_tata~


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

smil333333

Assalamualaikum.......

  


Kalau korang semua nak tau,Smil333333 adalah perkataa yang paling aku suke sejak dulu lagi.....
Bagi diri aku Smil333333 adalah sumber kegembiraan aku......
Andai ada masalah sekalipun, Smil333333 juga lah yang membuatkan aku untuk berani kuat dalam menyelesaikan segala masalah.....
Kalau dulu,bagi aku Smil333333 adalah sebagai topeng muka aku......tp korang jangan salah anggap pulak au......sebab nye,kalau dulu kalau aku ada masalah sekalipun,aku akan simpan sorang-sorang dan Smil333333 juga lah yang membuatkan aku lebih berani harungi hari-hari yang mendatang sampai sekarang ni.....

Kalau korang nak tau sekarang ni Smil333333 juga yang membuatkan aku ingin selalu Smil333333 bile bersama dengan orang yang aku Cinta & Sayang....
Aku cukup berterima kasih kepada Allah S.W.T. kerana telah mempertemukan aku dengan seseorang yang telah banyak mengajar aku erti kehidupan......dye adalah SYAMMIR ABDUL HADI...
Smil333333 dan Syammir lah sekarang ni yang membuatkn aku berani menghadapi hari-hari yang datang...

Sekarang aku cukup gembira sebab aku x perlukan topeng Smil333333 lg......kerana Smil333333 itu telah pun menjadi muka aku yang sebenar.....
Sekarang juga aku cukup gembira bila bersama dengan orang yang aku Cinta n Sayang kerana dye sentiasa Smil333333 dan aku juga turut Smil333333.....

Aku nak kepada semua kawan2.......
Sentiasa lah SMIL333333 k......
Kerana Smil333333 adalah satu sedekah di dalam Islam........
Dengan itu,Smil333333 lah kepada semua....

(^_^) @ (^_^)

~tata-dada~



awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Sunday, June 12, 2011

macam - macam berlaku.....

Assalamualaikum....

Lama sudah aku x menulis ape yang berlaku dalam seharian aku didalam blog ni......
bukan tak nak share kt korang tau,tp cume x sempat nak buka blog n nak update blog ni........lagi-lagi time tengah xde laptop, lagi lah boring, sampai x tau nk buat ape....melainkan aku main SMS dengan orang tersayang....
Hampir sebulan lebih juga lah aku x buka blog .....dan dah macam-macam berlaku yang aku sendiri x boleh jangka perkara macam ni boleh berlaku.....n kalau korang nak tau, dalam masa yang sama, dah banyak perkara dan benda  yang telah aku pelajari sepanjang aku tidak menulis blog ni....huhuhu....
Buat masa ni, sampai sini dulu lah aku cerita ni, nanti aku cite lagi okaiyh...banyak lagi tau yang aku nk cite kt korang sume....hehehe..

~tata-dada~


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Thursday, April 14, 2011

(^_^)...Ilysm...(^_^)






Assalamualaikum...
> kalau korang semua nak tau ni lah my SOMEONE..
> nama dye Syammir Abdul Hadi...
> dye dilahirkan pada 02/10...
> dye dilahirkan di H.B.T.A.R.Klang...
> dye tinggal di Shah Alam, Selangor....
> kalau korang nak tau,sejak dibangku sekolah lagi dye memng minat dalam bidang muzik....
> bg dirinye muzik adalah sebahagian dari hidup nye...huhuhhu...
> sifatnye yg sentiasa gembira membuatkan aku selalu terasa gembira apabila bersama-sama dengannya....sejak kami kenal, bagi aku dye adalah seorang yang suke membantu orang yang dalam kesusahan....
> aku amat bersyukur kerana ALLAH telah mempertemuka kami dalam keadaan yang tidak disengajakan dan seterusnye aku amat2 berterima kasih kepadanya kerana telah banyak memberi aku nasihat,dye ingin aku menjadi orang yang lebih baik dari yg sebelum nye....
> dan sekarang dye telah menjadi sebahagian hidup aku...tarikh keramat kami adalah 11/01/2011...tarikh yang aku sendiri tidak sangka...
> walau ape pun thanks sangat2 pada my SOMEONE cz boleh terima aku seadanye...n aku nak dye tau bahawa aku amat-amat CINTA & SAYANG akan dye lebih dari aku sayangkan diri aku sendiri...
B YUNK LOVE N MIZZ SO DAMN N INFINITY 8-)

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

kaulah hidup da matiku


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Tuesday, April 12, 2011

miz so damn n infinity.....


SYAMMIR ABDUL HADI

aku betul-betul rindukan dye....
aku betul-betul cintakan dye....
dah lah hampir seminggu x jumpa....
tp seminggu tu pun dah macam 1 tahun lama nye....
mana tak nye kalau kat kolej, hari-hari kami jumpa...
terasa rindu dengan garau senda dye....
tapi tak pe.....ari jumaat ni aku dah balik K.L.....
nanti dapat lah jumpa ngn dye selalu kat kolej.....
ayat merajuk dye ''ye.....r.....''
ok lah,aku nak stop cerita dulu k.....
laen kali aku cita lagi....

~tata-dada~

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Friday, April 1, 2011

sakit....(*_*)

sedih nye lh rasa ari ni...dah lh sakit telinga.....dah nak dekat seminggu saku sakit telinga ni...semalam bru je g H.K.L. ngn orang tersayang....mane tak nye dye risau,cz aku asyik cakap sakit je,setiap kali aku ngn dye kua...tp jangan isau lau telinga ni sakit kejap je...arap2 cepat lh sembuh,sebab nye aku dah x larat nk menahan kesakitan nye....g hospital pun cam xd perubahan pun,cam lg sakit pun ad gak...erhmmmmm....npe x baik2 lg telinga ni???arap2 baik lah ngn secepat mungkin,cz sakit telinga ni menyebabkan aku seperti menggunakan 1 telinga sahaja untuk mendengar...lau lah korang jadi cam aku,ape korang buat????hehehehe...nasib baik x pekak lagi...

dah lah korang...penat pulak cite sal sakit telinga aku ni....korang mesti pelik,sakit telinga pun nk tulis dalam blog gak ke????heheheh.....saje je nk wt story tentang sakit telinga yang dialami oleh diri ku sendiri....hahahaha....paling penting thanks untuk MY LOVE....cz amik berat ttg aku....love you so damn n infinity.....

~dada-tata~

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Thursday, March 24, 2011

Kata Cinta Menarik

Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo’akannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.
Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta …
Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba.
Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.
Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan di benakmu itu sekarang selagi ada hayatnya. INGAT CERITA “LOVE IS CINTA!”
Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurnia tersebut.
Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu menjadi emas, keruh menjadi hening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.
Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.
Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk mengetahui baahwa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.
Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna penyesalan kerana perginya tanpa berkata lagi.
Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.
Hati-hati dengan cinta, kerana cinta juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin, raja menjadi budak, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.
Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan di dalamnya dan kemungkinan apa yang kamu benci tersimpan kebaikan di dalamnya.
Cinta kepada harta ertinya bakhil, cinta kepada perempuan ertinya alam, cinta kepada diri ertinya bijaksana, cinta kepada mati ertinya hidup dan cinta kepada Tuhan ertinya Takwa.
Lemparkan seorang yang bahagia dalam percintaan ke dalam laut, pasti ia akan membawa seekor ikan. Lemparkan pula seorang yang gagal dalam bercinta ke dalam gudang roti, pasti ia akan mati kelaparan.
Seandainya kamu dapat berbicara dalam semua bahasa manusia dan alam, tetapi tidak mempunyai perasaan cinta dan kasih, dirimu tak ubah seperti gong yang bergaung atau sekedar canang yang gemericing.
Cinta adalah keabadian … dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki. Tetapi jika ianya pahit, lupakanlah segera!!
Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tak seorangpun pandai menilai cinta kerana cinta bukanlah suatu objek yang bisa dilihat oleh mata kasar, sebaliknya cinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.
Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dahsyatnya cinta.
Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak mengubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temui didalam dirinya.
Kamu tidak akan pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. Namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.
Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.
Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.
Jika saja kehadiran cinta sekedar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.
awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Aku cinta kamu / I love you

 
Aku cinta kamuI love you Tiga patah perkataan sahaja tapi sekiranya diucapkan kepada seseorang kesannya sangat mendalam. Perkataan ini akan membuatkan seseorang itu tergamam, mencebik atau tersenyum bergantung kepada situasi orang tersebut. Jika dia memang sedang menanti ungkapan ini dia akan tersenyum. Jika dia cinta tapi tidak pernah terfikir untuk mendengar ungkapan ini dia akan tergamam. Jika dia benci dan meluat dengan kita dia akan mencebik.

Ada yang suka dan sering mengucapkan ungkapan ini. Seolah-olah ungkapan ini seperti hanya rutin harian baginya. Ada yang terlalu sukar mengucapkannya, terkelu lidah seolah-olah diletakkan gam apabila cuba mengucapkannya. Bagi mereka ungkapan ini terlalu mahal harganya. Dan apabila mereka mengucapkannya mereka akan komited pada maksud ungkapan ini.

Ada juga yang hanya suka mendengar ungkapan ini daripada kekasih tapi tidak pernah mencuba untuk mengatakan “Aku juga mencintai mu” atau “I love you too” kerana bagi mereka senyuman itu sahaja sudah cukup sebagai jawapan. Janganlah begitu…setiap insan di dunia ini pasti mengharapkan balasan pada ucapan cinta mereka. Senyuman walaupun biasanya menandakan persetujuan tapi juga boleh menyembunyikan seribu satu makna. Maka ucapkanlah cinta sekiranya kita memang cinta. Jangan tangguh lagi kerana kita tidak tahu masih adakah esok untuk kita.

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Wednesday, March 23, 2011

ADA APA DENGAN CINTA???


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Tuesday, March 22, 2011

5 Ayat Jiwang Korea Yang Mampu Mencairkan Hati Para Cikaro

Jangan cuba tipu saya dengan menyatakan yang anda tak pernah tengok drama Korea. Saya tahu yang anda adalah salah seorang daripada berjuta-juta manusia yang membeli 10 kotak tisu Giant untuk buat stok masa layan drama Winter Sonata. Saya faham jiwa anda memang sentimental. Asal keluar part sedih je air mata akan meleleh. Asal heroin kena marah dengan hero je mata anda akan bengkak menangis.

Dan sebenarnya drama-drama, lagu-lagu dan filem-filem cinta Korea memang romantik. Ayat-ayat cinta mereka sememangnya mampu membuatkan hati anda berbunga seperti Taman Astakona. Silap-silap haribulan kalau anda menggunakan ayat jiwang Korea kepada awek anda semasa bercanda dalam telefon, esok pagi terus dia masuk meminang anda. Memang power ayat jiwang Korea nie.
Jadi disebabkan saya pernah belajar di Korea, izinkan saya berkongsi 5 ayat jiwang Korea yang mampu membuatkan hati para Chikaro cair seperti iceberg di Kutub Utara. Siap ada dengan situasi dia sekali:-
Situasi 1
Tangan anda memegang si chikaro dengan rapat. Pandang matanya dalam-dalam. Bawa tangannya ke dada anda yang berbulu sambil meluahkan ayat ini. Pastikan ayat ini dilafazkan dalam satu nafas untuk keberkesanan 100%:-
Saya tidak tahu siapa di dalam hati awak tetapi dalam hati saya ada awak.
Situasi 2
Usapkan tangan anda ke wajah si chikaro. Belai rambutnya, pegang telinga si chikaro, jentik manja hidungnya dan buat tanda senyap di mulutnya sambil meluahkan ayat di bawah dengan penuh jiwa:-
Saya tidak percaya cinta tanpa sebab. Saya boleh berikan 100 sebab kenapa saya cintakan awak. Bau awak, warna kulit awak, rambut awak, senyum awak..

Situasi 3
Semasa si chikaro ingin clash dengan anda dan sudah bersiap sedia untuk pergi meninggalkan anda selamanya. Pegang erat jari lembut si dia, tarik dia ke dada anda, dongakkan mukannya, pandang matanya dalam-dalam dan ungkapkan ayat ini. Pasti dia tak akan jadi nak clash dengan anda.
Jangan pergi dari saya. Sampai akhir masa saya akan cuba memenangi hati awak, sehingga akhir hayat saya. Ketika itu jika kamu ingin pergi dari saya, pergilah.
Situasi 4
Jika anda seorang lelaki yang ego dan mahu mengconfess cinta kepada si dia, boleh gunakan ayat di bawah ini. Untuk kesan yang lebih umpphh, bawak sekuntum bunga ros merah supaya dia terus dengan rela menjadi awek anda.
Saya telah menipu. Menipu mengatakan saya benci awak ada di sisi saya.

Situasi 5
Si chikaro yang anda idam-idamkan selama ini telah menjadi awek kepada seorang jantan lain. Disebabkan jantan tue tak hensem seperti anda, anda bertekad untuk mengorat dia. Gunakan ayat di bawah. Untuk efek yang lebih mendalam, pastikan anda mengopek bawang untuk mengeluarkan titisan air mata jantan anda semasa meluahkan ayat ini.
Saya tahu dalam hati awak tidak ada saya, tetapi kenapa hati saya terlalu sakit?
Saya tidak terlibat dan tidak akan bertanggungjawap sekiranya anda atau si chikaro anda muntah tidak henti-henti selama 7 hari selepas anda mengapplikasikan salah satu ayat cinta Korea di atas. Hahaha.
awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Friday, March 18, 2011

happy bercampur sedih

assalamualaikum.....
hai korang,ari ni ari jumaat...cam biase lah g kolaj teman orang yg tersayang....dye kata nk wat kerja asgmnt dye...aku just dok mengacau je lh...hahahaha...lau korang nk tau ari ni kiteorang ni ting-tong sikit kepala masing2.....(kepala gila2 sikit)..hahahaha
lau korang nak tau,kiteorang dok on9 kat lab je ni.....cam biase lh on9 FACEBOOK, MYSPACE, BLOGGER, n TWITTER.....tp yg best nye kiteorang dok sebelah2 je pun,n berbalas2 komen mcm lah dok jauh berbatu2...hahahaha...pastu x berhenti2 pulak tu berbalas komen...penat jari jemari aku manaip.....yg dye pulak x habis2 menyakat aku,konon2 nye merajuk lh.....n aku cakap lah "bak kata b merajuk tu kan tandanye syg"hahahaha...kan dah kne balik.....biase lh orang nk bermanje2..huhuhuhu

sebenarnye aku nk dye hapy,aku nk dye tersenyum.....aku xnak dye pening kpala memikirkan masalah,jge kshtan k......aku merayu sangt2 walau ape2 p[un yg berlaku pas ni,kuatkan semangt k.....aku nk korang bahagia,aku nk sangt korang ketawa macam sebelum ni....tu lah harapan aku sebenar nye....andai dye bahagia aku lg lah bahagia n selalu tersenyum......

I LOVE U SO DAMN & INFINITY....


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Thursday, March 17, 2011

kesalahan yg sama aku ulangi..

  1. kenapa aku ulangi kesalahan lama???
  2. aku dah ilangkan cincin arwah tunang SOMEONE....
  3. cermin mata SOMEONE pun aku dah hilangkan...
  4. kenapalah dengan aku ni dari malam tadi,aku mula fikir bukan2 pasal hubungan aku dengan SOMEONE..
  5. maaf kan aku sebab tak dapat jadi yang terbaik seperti arwah tunang.....MAAF SANGAT9..
  6. aku tau SOMEONE marah aku sangat2....tapi tak pe aku faham sume tu...SOMEONE aku betul2 minta maaf ,lepas ni SOMEONE nak marah @ nak sepak terajang aku ,aku tak kisah....
  7. adakah semua ni adalah punca @ penyebab aku terlalu fikir bukan2 malam tadi????
maaf kan aku SOMEONE....aku dah banyak menyusah kan SOMEONE...

walau ape pun aku nak SOMEONE tau I LOVE U SO DAMN N INFINITY.......
sume tu tak akan pernah berubah dari dalam ati aku ini...

~tata-dada~

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Hargailah org yg kita milik


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Friday, March 11, 2011

Cinta Matiku


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

CINTA

Cinta is,,?? Cinta adalah,,?? 
Wahai sang pencinta..ku ingin bertanya kepadamu 
Apakah itu cinta..?? 
Begitu saktikah..
Hingga mampu merubah diriku,dirimu dan dirinya...
Ketika kubertanya pada yang tercinta apakah itu cinta??
dengan senyum dan menjawab cinta adalah C-I-N-T-A...
Apakah itu jawapan??
Pastinya iya kerana setiap mahluk di alam ini punya persepsi masing-masing tentang cinta, apakah itu kamu, aku ataupun dia 
Cinta bukan Cinta, etika cinta menjadi angkar
Malapertaka menderita, 
Atas nama cinta, saling bunuh, saling benci, saling khianat, saling menyakiti,
Akhirnya cinta bukan cinta
Cinta bukan rindu,Ketika cinta datang,
rindu menghampiri,
Namun ketika rindu itu menghampiri menjadi kelam dalam hidup 
Apakah itu Cinta???
Cinta bukan cemburu 
Cinta tanpa cemburu, 
bagai raga tanpa jiwa, tapi ketika cemburu berubah menjadi api yang membakar cinta, 
Dimanakah cinta???
Cinta bukan nafsu,,
Cinta itu suci dan akan dan akan tetap suci,
Sampai nafsu merenggutnya, 
Dan yang tertinggalhanyalah serpiha-serpihan dosa...
Cinta bukan dusta, khianat, bohong, berteman dengan dusta, 
Menjadi duri dalam cinta, mengorogoti cinta dengan kepalsuan...
Cinta adalah cinta, ia begitu abstrak, sehingga kita tidak tau sesungguh nye
Apakah Cinta???
Sehingga tak ada kata pasti yang bisa mendifinasikannya..
Dimanakah cinta
sehingga begitu banyak orang yang berusaha mencari nya
Siapakah cinta??
Sehinga begitu banyak orang menjadi tempat persinggahan nya
Cinta adalah cinta
ia adalah anugerah yang terindah yang diberikan oleh yang Maha Pencinptanya
kepada yang memiliki cinta
Kerana cinta-nya aku aku mencintaimu...



I LOVE YOU SO DAMN N INFINITY

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

cinta dan pengorbanan


awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Tuesday, March 8, 2011

kesepian melanda diri..

malam ni aku terasa terlalu sunyi....aku tak tau knpe aku seperti ini....terlalu banyak benda yang aku fikir kan.....antara nye masalah kolej,peribadi,n macam2 lah....senang kata macam2 ada...tp yg paling aku fikir adalah yang aku ni mungkin akan kehilangan sesuatu yg aku amat2 aku sayang....aku tak tau knpe aku boleh fikir akan masalah ni.....

princess knpe dengan kamu malam ni??? memang betul kata orang,tidak semestinye ape yang kite dapat sekarang akan menjadi milik kita untuk masa akan datang....princess sedar lah kamu,bahawa jangan kamu fikir yang bukan2 kerana apa yang kau fikir ia akan mendatang kesan yang baik mahupun buruk....jangan kamu terlalu memukir kan sume ni okaiyh...aku takut akan kehilangan SOMEONE yg special,andai kehilangn nye.....hye tuhan sahaja yang tau....

SOMEONE yg sangat-sangat aku SAYANG N CINTAI....maf kan aku kerana berfikiran buruk akan hubungn ini....aku tidak tau knpe ia secara tiba2 sume nye datang dari sume sudut dan aku sendiri tidak dapat lari untuk tidak memikir kn nye......maf kan aku,tp aku nak kau tahu bahawa aku terlalu SAYANG N CINTAKAN kau.....n aku nak kau tau,bahawa ape yg berlaku aku akan selalu ad di sisi kau ketika kau susah mahupun senang.....

IVLYSM @ IVMYSM
INFINITY @ DAMN
~dada-tata~

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Sunday, March 6, 2011

aku kembali senyum.....

assalamualaikum......

hai sume kawan2 ku....aku kembali lg....kali ni aku cukup gembira n kembali senyum......lau korang nk tau sebab ape....t korang akan tau gak lh....yg penting aku kembali gembira n senyum ni adalah disebabkan oleh seseorang yg sangat2 aku sayang n aku cintai.....bagi aku dye adalah segalanye,,,,bagi aku juga, dye adalah nafas aku,untuk aku meneruskan kehidupan ini....aku tidak dapat bayangkan seandai nye dye tiada lagi bersama-sama dengan ku....adakah mungkin aku dapat terus kan idup????sedangkan dye sakit pun aku terlalu risau....n dah tak tentu arah aku dibuat nye.....ape lagi andai dye tiada lg besama-sama ku.....mungkin hanye Allah sahaja yang tau perasaan ku ketika itu.....

lau sume nak tau,semanjak dua menjak ni,aku terasa sangat2 disayangi,terasa dihargai....aku berterima kasih sangat2 pada dye yg telah memberi aku semangat,nasihat n macam2 lagi lh.....lagi kiteorang jarang bergaduh....bukan sebab ape,mukin aku ni senang nk faham diri nye,walau pun tidak 100% aku mengenali diri nye.....bg aku memahami diri nye,adalah satu perkara yg aku sendiri tidak sangka kan...walau aku pernah menipu diri nye,tp dye masih lagi boleh menerima diri ku....n sekarang selepas aku menipu nye dulu.....telah memberi aku banyak pengajaran bahawa aku tidak akan pernah menipu dye lg....aku telah berjanji pada diri aku sendiri,seandai nye ad ape2 masalah atau ape2 saja yang aku lakukan aku akn memberi tahu pada diri nye dahulu....kerana sekarang bg aku seandai nye aku tidak memberitahu padanye,seolah2 aku masih lagi menipu dye......sekarang ni aku tidak akn menipu dye lg kerana aku amat2 sayang n cinta akan diri nye.....

kalau korang sume nak tau, ni adalah kali pertama aku mengenali seorang lelaki yang seperti dye....walau ramai yang tidak suke akan diri nye....tetapi bg aku dye adalah segalanye.....dye lah HERO aku....dye lah ULTRAMAN aku....dye juga lah segala-galanya bagi aku....


I LOVE YOU SO MUCH 
INFINITY


SYAMMIR ABDUL HADI



princess arrowra kembali smil333333333......

(^_^)    (^_^)


~dada - tata~

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Friday, March 4, 2011

sakit kepala.....

dah lima ari aku sakit kepala yang teruk.....tak tau kenapa.....kekadang sampai menangis gak lah sebab tak tahan sakit nye...keluarga aku xtau pun yang aku ni selalu sakit kpala..bukan ape....aku tak nk lah susah kan dyeorang sume....huhuhuhu...cz aku sayang kan dyeorang.....tp yang isaukan aku adalah orang tersayang siape lg lau bukan b n bb aku....aku dah pesan kt dyeorang jangan isau kn aku k....aku tak kan ape2 lh...ni sakit kpala biasa je.....nanti lame2 ok lah tu....tp ape2 pun aku sayang sume orang...thanks korang sume.....
yg paling istimewa b n bb....thanks sangat2 cz amik berat pasak yunk....korang lah semangat yunk skarang....

LOVE BOTH OF U SO MUCH
<3 <3 <3 <3 <3 

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Sunday, February 20, 2011

HARGAILAH CINTA

Pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya pada gurunya ketika gurunya sedang mengajar tentang kasih sayang.

Pelajar : “Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kita sayang? Macam mana juga kasih sayng tue nak berkekalan?.”

Cikgu : “Ok, kamu ikut apa yang saya arahkan. Kamu pergi ke padang. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di depan kamu. Pilih yang PALING CANTIK tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dah petik rumput yang PALING CANTIK, bawa ke kelas.”

Apabila pelajar itu pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun di tangannya. Cikgu itu bertanya..

Cikgu : “Kenapa tiada rumput yang kamu pilih?.”

Pelajar : “Tadi masa saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ader banyak yang cantik, tapi cikgu suruh pilih yang PALING CANTIK, lalu saya terus berjalan ke depan sambil mencari rumput yang PALING CANTIK tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang PALING CANTIK. Mungkin ada di antara yang di belakang saya tadi rumput yang PALING CANTIK, tapi cikgu dah cakap tak boleh toleh ke belakang, maka tiada lah rumput yang boleh saya petik.”

Cikgu : “Ya. Itulah jawapannya, maknanya, apabila kita berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita mencari yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana apa yang terjadi tetap sudah terjadi. Semoga yang berlalu tidak berulang lagi. Dan ingatlah, orang yang kita sayang itulah yang PALING CANTIK DAN TERBAIK. Walaupun, jika diikutkan, lebih banyak yang lagi cantik dan baik daripada yang kita miliki itu ”...

***macam tu jugak CINTA...HARGAILAH orang yg bersama kita...Jangan sesekali menyakiti perasaan dia..kerana kejujuran dan keikhlasan sukar tuk dicari ganti.

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Ada Orang Sayang Awak...kalu awak nak tau... fikir2kan lah ye

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda. .... ....
2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara. .... .. ..
3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda. .... .. ..
4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda..... .. ..
5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur..... .. ..
6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.....
7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia..... .. ..
8. Anda seorang yang istimewa dan unik..... .. ..
9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda..... .. ..
10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya..... .. ..
11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka..... .. ..
12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya..... .. ..
13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela..... .. ..
14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya..... .. ..
15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk teman tetap paling setia. walaupn punya harta yang banyak, teman tetap paling berharga..... .. ..

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

sakittttttt.......


dari malam tadi aku x bape sihat...cam biase lh dah 2 hari badan aku kat bahagian pinggang n tulang belakang aku sakit sangat2,x tau knpe....kawan bilik aku cakap suruh g chek kt hospital...yelah mane x nye budak2 bilik aku risau akan aku,lagi2 orang yang sayang kn aku n SI A_ _ _ _ .... "maaf kn yunk b,yunk x nk wt b isau 2 je "bukan x nk bg tau k...n x pnah ad niat dalam ati ni nk menipu @ nk berahsia ngn korang....

kenpe masih sakit lagi sampai skarang ni,biase nye lau aku sakit pun esok dah baik dah,tp kali ni,bangun dari tido pagi tadi sampai sekarang stay sakit lagi....n aku xleh duduk lame2 sangat,bile dok lame2 t badan aku akan mula menggigil,n aku kena terus baring lau nk ilang kan sakit 2....risau gak aku ni,pasal sakit pinggang ni mungkin kesan aku exciden time sekolah dulu ke????tp aku fikir,xkan lah sebab 2,sebab nye time aku xcident tu just kaki aku je yg teruk...

tapi yang pasti sakit tulang pinggang aku kali ni memang teruk sikit dari yg sebelum ni....mane tak nye, bukan nye sakit sikit,tp betul2 kat tulang pinggang n tulang belakang pulak tu....aku beharap xd ape2 lh...mungkin sebab penat sangat kot atau aku sendiri x cukup rehat untuk badan aku ni.....tak pe t ari isnin atau ari rabu Insyaallah aku g chekup kt H.K.L k....pada sume orang yg sayang akn aku korang sume jangn isau k....lagi2 SI A _ _ _ _  n S _ _ _ _ korang jangan isau kan sye k.....sye sayang korang sume sangat100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 tau.....

1 4 3 SO MUCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~dada -tata~

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

Tuesday, February 15, 2011

cinta ku tak memerlukan syarat...




Cinta Tak Bersyarat - Element


tak ada sedikitpun sesalku

tak bertahan dengan setiaku
walau di akhir jalan
ku harus melepaskan dirimu, ooo

ternyata tak mampu kau melupa
dalamnya cintaku yg hebat
hingga ada alasan bagimu
tuk tinggalkan setiamu, ooo

reff: demi nama cinta
telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
tlah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku

karna demi cinta
telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
sebab kumengerti cinta itu tak mesti memiliki

andai saja bisa kau pahami
layaknya arti kasih sejati
karna cinta yg sungguh
tiada akan pernah mungkin bersyarat, oooo

repeat reff

   ternyata tak mampu kau melupa
   dalamnya cintaku yg hebat

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .

11/01/11

Gigi - 11 Januari


Sebelas Januari Bertemu

Menjalani Kisah Cinta Ini

Naluri Berkata Engkaulah Milikku
Bahagia Selalu Dimiliki
Bertahun Menjalani Bersamamu
Kunyatakan bahwa Engkaulah jiwaku



Akulah Penjagamu

Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu



Pernahku Menyakiti Hatimu

Pernah kau melupakan janji ini
Semua Karena kita ini manusia



Akulah Penjagamu

Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu



Chorus:

Kau bawa diriku
Kedalam hidupmu
Kau basuh diriku
Dengan rasa sayang
Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku
Kau sentuh cintaku dengan lembut
Dengan sejuta warna 

awak , lepas dah baca , jangan lupa LIKE taw .